Read my blog in your own language

EnglishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseArabic

أصابع الجلاش الحلو

الثلاثاء، مايو 07، 2013
أرجو ان يعجبكم الموضوع ويكون مفيد لكم ....والرد عليه ولو بكلمة شكراً إذا أضاف لكم جديد وتذكروا من لم يشكر الناس لم يشكر الله تعالى....أختكم فى الله أم أسوة
المقادير مفيش أسهل من كده
لفة جلاش
زبدة
مكسرات للحشو(اى نوع اقلها سودانى وانتى وزى ماتحبى وزى ماتقدرى بندق او لوز او.....او خليط من كذا واحد طبعاً علشان انا باعمل كمية مش ممكن اقدر احط كله بندق او لوز ولكن باجيب تمن لوز وتمن بندق وكيلو سودانى واقشره وادقهم مع بعض يبقى انا رفعت من قيمة الجلاش بسعر معقول علشان التوفير مطلوب
شربات
عسل أبيض
طبق للغرف
 

اقسم الجلاش بالطول اربع اوثلاث اقسام حسب لفة الجلاش وحسب الحجم اللى انا عايزه

واجيب واحدة بالطول وادهنها كلها بالزبدة واضع عليها ورقة الجلاش الأخرى بالعرض
أضع الحشو بتاعى
واقفل على الحشو بورقة الجلاش من الجهتين ثم الفها 
وهذا شكلها وتكون عريضة ومكن حشوها بالقشدة او الكريمة
 
ولو عايزاها اصابع رقيقة ملفوفة تبقى ورقة واحدة والفها
 
هذه ارفع من الأخرى 
 
ثم ارصه فى صينية فرن مدهونة وارش عليه زبدة سايحة ثم ادخله الفرن على درجة حرارة متوسطة حسب فرنك واخلى بالى علشان هو مجرد ما يحمر من تحت اطلعه على الشبكة واعلى شوية واشغل الشواية واقف جانبه لحد مايدينى درجة اللون الذهبية من فوق اطفى وارش الشربات
وهذا شكلها الأصابع بععد ما استوت
وهذا الشكل العريض بعد السوى
وهذا شكل التقديم عليه معلقة شربات ورشة جوز هند

وهنا لما باعمل كمية باحفظها فى علبة بلاستيك وفى الثلاجة علشان الضيوف ولكن مفيش حاجة بتقعد لما يكون عند 3 وحوش صغيرين يفضلوا راحين جاين على التلاجة لحد لما يخلصوه
وبالهنا والشفاء ليهم وليكم  




 

 

 

 

 

 
Flag Counter

متابعينا الكرام...مرحباً بكم

عدد مرات مشاهدة الصفحة ..