زمان كان الواحد بيجب الطماطم ويضربها فى الخلاط وخلاص على كده ويستخدمها فى الأكل ولكن مع تقدم المرأة البيتوتية وتعلمها الكمبيوتر وظهور التيلفزيون اصبحت تعلم الكثير اللى يخليها تحسن فى اكلها
منها طريقة الطماطم المفرومة هذه
نغلى ماء على النار
تجيبى طماطم جامدة ونحطها فيه
ثم عندما تتشقق قشرة الطماطم ارفعيها من على النار وحطيها فى ماء بارد
شايفة الصورة باين فيها تشقق القشرة
وشيلى من عليها القشرة ثم اضربيها فى الخلاط دون ان تضعى اى ماء خالص علشان تكون سميكة وحلوة وصفيها من القشر والبذر واستخدميها فى اى شئ بتدى طعم مختلف